Основи роботи з Трело. 4 Форматування тексту

Важливу роль у структуруванні, акцентуванні окремих фрагментів, сприйнятті тексту відіграє його оформлення (форматування) в картці. В основу форматування тексту в Трело покладено стандарт MarkDown.

Треба зазначити, що мова розмітки працює не у всіх структурних частинах, а в деяких працює не повністю. Так мова розмітки не працює в назвах карток, також весь синтаксис не буде відображатися під час використання мобільного додатка Trello.

Основні структурні частини де мова розмітки застосовується це:

  • Опис картки
  • Коментарі
  • Елементи чекліста
  • Користувацький профіль

Синтаксис опису карток, коментарів, елементів чекліста та користувацького профілю

Жирний текст Позначте текст у подвійних зірочках, наприклад **так**, щоб зробити його жирним.
Курсивний текст Позначте текст в одному зірочку, наприклад *так*, щоб зробити курсив. Ви можете також використовувати підкреслення, щоб досягти того ж результату, наприклад: _так_
Текст перекреслення Викресліть текст, огорнувши його двома тильдами з кожного боку, наприклад ~~так~~.
Вбудований код Включити вбудований форматований код, обернувши його зворотним апострофом (`) на початку та в кінці коду.
Посилання Створіть посилання, помістивши текст посилання в квадратні дужки і URL у круглі дужки, наприклад, [так](http://www.trello.com).

Синтаксис лише для опису карток і коментарів

Горизонтальна лінія лінія з принаймні трьома дефісами (---) створить горизонтальну лінію по всьому опису або коментарю. В описі картки слід включити додатковий рядок після будь-якого тексту перед лінією дефісу, щоб запобігти інтерпретації дефісів як синтаксису заголовка.
Блок коду Включіть відформатований код, обернувши його трьома потрійним зворотним апострофом (```) на початку і в кінці блоку або запустивши рядок із чотирма пробілами. Зауважте, що потрійні заставки мають бути в окремому рядку та мати порожній рядок перед і після блоку коду.
Відступи / цитування вставте текст, включивши “>” перед кожним рядком тексту, до якого ви хочете застосувати відступ або процитувати його.
Ненумеровані та нумеровані списки перед початком серії рядків з дефісами або цифрами для створення списку. Списки будуть відформатовані, лише якщо ви вставите порожній рядок перед списком). Будь-який рядок, що починається з числа, навіть якщо це число не 1, автоматично створюватиме упорядкований список.

Синтаксис, що працює лише в описі карток

Вбудовані зображення Вставте зображення, поклавши текст у квадратні дужки та URL-адресу зображення або шлях у круглі дужки, попередньо зі знаком оклику, наприклад: ![Alt text](/path/to/img.jpg).
Заголовки Заголовки можна позначити кількома способами. Текст в #Одиночних хеш символах# буде інтерпретовано як тег `<h1>`  HTML (великий заголовок). Текст у ##Подвійних хеш-символах## буде інтерпретовано як тег `<h2>` HTML (менший заголовок). У заголовках рядок дефісів нижче тексту також буде інтерпретовано як тег `<h2>`. Заголовки не можуть бути включені в коментарі.

Відео урок

ІнетТрело