Посібник “Горизонт 2020: як написати конкурентоспроможну проектну заявку?”

Співробтники НКП «Горизонт 2020» за напрямом «Інформаційні та комунікаційні технології» та напрямком «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» уклали інформаційні матеріали у вигляді посібника, що має на меті ознайомити наукову спільноту й бізнес з інструментами фінансування програми «Горизонт 2020».

У посібнику подано інформацію щодо інструментів фі­нансування проектів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Розкрито особливості роботи з «Порталом учасників» Європейської комісії, методи пошуку партнерів, структуру проектної пропозиції, критерії її оцінювання. Надано необхідну джерельну базу (офіційні сайти відповід­них організацій, нормативна, правова документація та ін.).

Описано особливості нової робочої програми на 2018–2020 роки, перелік конкурсів за тематичними напрямами «Інфор­маційні та комунікаційні технології» і «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали». Посібник буде корисним для представників наукових орга­нізацій, громадських установ, малих і середніх підприємств, для всіх тих, хто планує взяти участь у проектах Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

ПОСІБНИК ГОРИЗОНТ 2020: ЯК НАПИСАТИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНУ ПРОЕКТНУ ЗАЯВКУ?

f_H2020