Найкрутіший вікі-сейвер+видавник

Попередній випуск (pre-release) TiddlyWiki версія 5.1.20 серед іншого запровадив не просто круту, а дуже круту штуку – вбудовану спроможність зберігати всю вікі на GitHub у один клік. З урахуванням наявного сервіса веб-публікації GitHub Pages, що працює безпосередньо з вашого сховища GitHub, процес веб-публікації спрощується до роботи з текстовим редактором – ви просто редагуєте вікі, зберігаєте її і ваші зміни одразу стають реальністю у веб-просторі.

ПІДГОТОВКА

  1. З адреси https://tiddlywiki.com/prerelease/ скачати порожню вікі TW версії 5.1.20 (ім’я файла за замовчанням empty.html).
  2. Створити на GitHub новий токен персонального доступу (personal access token – PAT) та надати дозволи на gist і repo.
  3. Створити у GitHub новий репозитарій. У моєму випадку це tw5ghs. Повний шлях до репозитарія становитиме https://github.com/protw/tw5ghs.
  4. Створити у цьому новоствореному репозитарії теку /docs/.
  5. Відкрити файл вікі empty.html, скачаний на кроці 1, і з панелі керування (Control Panel / Saving / GitHub Saver) заповнити необхідну інформацію. У моєму випадку це:
    • користувач – protw,
    • пароль = токен персонального доступу з кроку 2,
    • цільова гілка – protw/tw5ghs,
    • шлях до цільового файлу – /docs/,
    • ім’я цільового файлу – index.hrml.
  6. Клацнути на кнопку збереження вікі і вуаля – вікі успішно збережена на GitHub

ОПРИЛЮДНЕННЯ

  1. У налаштуваннях репозитарія tw5ghs увімкнути сторінки GitHub Pages.
  2. У гілці master зазначити теку docs/ у якості джерела для публікації і знов вуаля – цього разу вікі успішно оприлюднена на GitHub Pages – https://protw.github.io/tw5ghs/.

ПОДАЛЬША РОБОТА

  1. Знаходите файл своєї вікі або на локального диску або скачуєте його зі свого проекту на GitHub і відкриваєте бравзером.
  2. Вносите свої зміни у вікі.
  3. По завершенню, якщо поле пароля (токена персонального доступу) на панелі керування (Control Panel / Saving / GitHub Saver) порожнє, то внести туди його значення.
  4. Натиснути кнопку збереження вікі і дочекатись до 2-3 сек, поки не з’явиться спливне віконце, що вікі збережена. Іноді зберігання відбувається раніше ніж ви встигнете натиснути на кнопку. Іноді збереження відбувається не з першого разу і з’являється повідомлення про якусь помилку, наприклад, 409. У такому випадку повторіть натискання на кнопку збереження.

БЕЗПЕКА

Пароль, він же токен персонального доступу (PAT), що вводиться на панелі керування (див. вище), зберігається у бравзері. Тому, будьте обережні під час роботи з не своїх комп’ютерів. Краще за все працювати на своїх комп’ютерах. У випадку необхідності працювати де-інде – буде надійніше видалити через налаштування бравзера кеш і паролі за час ваш роботи.

ПІСЛЯМОВА

  • Оригінал статті: тут
  • Підготовлено: oleghbond
  • Докладніше про Тідлівікі: тут
ІнетТехнологія