НАУ на конференції «AEROdays 2019»

27-30 травня 2019 року у Бухаресті відбулась конференція Європейські дні повітроплавання «АЕРО дні 2019» (8th European Aeronautics Days «AEROdays 2019» – анг.), організована Європейською Комісією у Палаці Парламенту Румунії. Від НАУ на цю конференцію була запрошена представниця відділу управління інноваційними проектами освіти Журбас Катерина.

Європейські дні повітроплавання (AEROdays) є провідною подією в сфері авіаційних досліджень та інновацій, платформою для обміну та перегляду останніх розробок у галузі аеронавтики та повітряного транспорту в Європейському Союзі. Синхронізований підхід концепції AEROdays 2019 дозволяє налагодити зв’язки між досягненнями Horizon 2020, поточної рамкової програми досліджень ЄС зі стратегічними цілями та очікуваннями на наступне десятиліття, стимулюючи європейську та національну конкурентоспроможність у сфері аеронавтики та повітряного транспорту, а також зміцнюючи академічну, дослідницьку та промислову мережі усіх країн-членів  та асоційованих країн ЄС .

Національний авіаційний університет прагне активнішої участі у дослідженнях орієнтованих на авіаційну інженерію та освоєння космосу. Саме тому у рамках конференції Катерина Журбас представила Національний авіаційний університет в ході RADIAN – ETNA2020 Pitching Session. Також Катерина Журбас презентувала пропозиції для співпраці та проектні напрямки в контексті транспорту, над якими працюють активні команди НАУ. Окрім того, протягом семінару учасники обговорили головні завдання європейської програми Горизонт 2020 за напрямком “Транспорт” з конкурсами на 2020 рік.

У 2050 році європейська система повітряного транспорту інтегрована в повний логістичний транспортний ланцюжок і є частиною повністю взаємозалежної глобальної авіаційної системи, яка базується на багатосторонніх взаємовідносинах, а не на низці двосторонніх угод. Оперативна сумісність між Європою та іншими регіональними компонентами глобальної мережі завершена. Комерційні послуги повітряного транспорту надаються переважно авіакомпаніями, організованими як кілька глобальних альянсів. Завдяки тісним зв’язкам між технологічним та регуляторним підходом, Європа має провідну роль у впровадженні міжнародних стандартів, що охоплюють всі авіаційні питання, включаючи навколишнє середовище, енергію, забезпеченість та безпеку.

t_NAUt_naupforПодія