НАУ відкриває вільний доступ до онлайн-платформи управління проектами

Freedcamp.com – це сучасна багатофункціональна веб-платформа для спільної роботи і ефективного управління численними завданнями і проектами (зокрема див. тут https://en.wikipedia.org/wiki/Freedcamp). Freedcamp надає початковий безкоштовний тарифний план для необмеженої кількості користувачів. Однойменна компанія-розробник стартувала в 2010 році в Санта-Барбарі, Каліфорнія, під засновництвом Ангела Граблева. На сьогодні компанія демонструє позитивну стабільну динаміку зростання, має більше 5000 користувачів-платників і загальну чисельність біля 1.3 млн. користувачів.

На початку взаємодії з компанією команда проектного офісу НАУ зробила переклад інтерфейсу Freedcamp українською. З подальшим розвитком взаємодії зрештою 13.06.2019 представники Університету і компанії уклали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Представники Freedcamp і НАУ під час підписання Меморандуму: Ігор Крильцов, директор і співвласник Freedcamp (праворуч) і Олег Бондаренко, керівник Відділу управління інноваційними проектами освіти НАУ.

Меморандумом передбачені такі напрями співробітництва між НАУ та Freedcamp:

  • взаємна підтримка один одного для розширення сфери знань, навичок і застосувань у підходах, методах та інструментах проектного управління;
  • розробка і запровадження навчальних тренінгів, курсів, програм тощо з проектного управління на базі програмного забезпечення (ПЗ) FREEDCAMP;
  • залучення працівників і студенства НАУ до розвитку і підтримки ПЗ FREEDCAMP;
  • підтримка проектного середовища НАУ, реалізація підходів і застосунків з управління завданнями та проектами на базі ПЗ FREEDCAMP;
  • поширення сучасних методів управління проектами, надання консультацій користувачам ПЗ FREEDCAMP;
  • обмін інформацією між сторонами Меморандуму щодо розвитку і вдосконалення підходів з проектного управління процесами;
  • сприяння вирішенню питань професійної орієнтації студентів і випускників НАУ.

Для досягнення поставлених цілей, серед іншого, компанія Freedcamp надає Університету найвищий тарифний план «ENTERPRISE» на безоплатній основі на необмежену кількість користувачів, а НАУ, серед іншого, підтримує актуальним український переклад інтерфейсу користувача і адміністратора ПЗ FREEDCAMP. Зі свого боку, Freedcamp також утворює окремі проекти і проектні команди із залученням працівників і студенства НАУ з метою розвитку і вдосконалення ПЗ FREEDCAMP.

Тобто вже прямо зараз будь-який працівник або студент НАУ може абсолютно безкоштовно відкрити обліковий запис у Freedcamp для себе, а також для членів своєї команди і почати його використовувати задля ефективного і, головне, успішного виконання своїх завдань і проектів.

Підключення до Freedcamp в НАУ вирішено запроваджувати через облікові записи університетського сервісу Google G Suite. Після заявки до відділу управління інноваційними проектами освіти заявникові і членам його/її команди будуть надані адреси на університетському домені типу <imia.prizvische@stud.nau.edu.ua>. Принагідно варто зазначити, що серед іншого неоціненною перевагою університетського сервісу G Suite є необмежений поштовий і дисковий простір на Диску Google!

Згодом після отримання обліковки G Suite користувач отримує обліковку і, відповідно, запрошення з Freedcamp.

Доступитися до університетського ресурсу Freedcamp можливо за адресою nauprof.freedcamp.com.