Перший у світі аеропорт вина – в Кишиневі!

Міжнародний Аеропорт Кишинеу перейменований у “Wine of Moldova Airport” ( “Аеропорт Молдавського Вина»)! Молдавани проголосували за нову назву аеропорту столиці республіки, вибравши з декількох варіантів, характерних для Республіки Молдова і для сфери авіації.

Більшість беруть участь в голосуванні за перейменування вважають, що національний виноробний бренд “Wine of Moldova” («Вино Молдови») гідний з’явитися на фасаді аеропорту, і що він є привабливим закликом для туристів: “Приїжджайте в Молдову скуштувати доброго вина і відкрити для себе наші тисячолітні традиції виноробства! ”

Згідно перевагам учасників, назву “Wine of Moldova” випередило такі відомі імена як: композитор Євген Дога, єдина жінка пілот Молдови, Ольга Кулик, виконавці Іон і Дойна Алдя-Теодорович, казкові персонажі Пекале і Тиндале, перший національний пілот цивільної авіації Костянтин Базу Кантакузіно , поет Григоре Вієру, а також інші історичні та символічні персонажі, і ті, які внесли свій вклад в розвиток авіації.

Ініціатором опитування став портал diez.md, натхненний ідеєю знайти оригінальну і впізнавану назву для єдиного міжнародного аеропорту в країні, наслідуючи приклад західних країн. Опитування набрало голоси понад 8000 осіб, зацікавлених у просуванні Республіки Молдова за кордоном.

АвіаціяСвіт