Підготовка енергоаудиторів на базі ЗВО України

11 квітня 2019 року представники Національного авіаційного університету взяли участь в урочистому заході «Вищі навчальні заклади – платформа для підготовки енергоаудиторів». Організатор заходу – проект GIZ «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ в Україні» (Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ). Партнери заходу: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Фонд енергоефективності, заклади вищої освіти. Ключове питання заходу – роль ЗВО у підготовці висококваліфікованих енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності та особливості програми співпраці з GIZ.

Особливу увагу було приділено програмі підготовки енергоаудиторів за європейською програмою, що включає роботу та обслуговування ОСББ. Під час зустрічі сформовано перспективну програму співпраці, за якою 2-3 представники кожного ВНЗ (досвідчені енергоаудитори) зможуть пройти стажування за кордоном для можливості подальшої організації курсів підготовки енергоаудиторів у власному ЗВО. Окрім того, програма співпраці передбачає забезпечення ВНЗ сучасним навчально-вимірювальним обладнанням.

Коротко суть Програми підготовки енергоаудиторів на базі вищих навчальних закладів України

Наприкінці зустрічі відбулася урочиста церемонія представлення вищих навчальних закладів – на спеціальному банері представники присутніх у залі ВНЗ, а також почесні гості поставили свої підписи на підтримку програми співпраці.

t_NAUt_NauprofНАУНовина