У Нью-Йорку вбили 70 тисяч птахів для безпечних польотів

У Нью-Йорку за останні сім років було знищено понад 70 тисяч птахів для безпеки польотів у аеропортах Ньюарк і Ла-Гуардія.

Як повідомляє The Guardian, влада міста вирішила позбутися пернатих після аварійної посадки А320 на річку Гудзон у 2009 році. Тоді експерти заявили, що відмова двох двигунів літака сталася через зіткнення лайнера зі зграєю канадських казарок.

Відповідно до внутрішньої статистики аеропортів, удвічі зросла кількість інцидентів із птахами. Так, з 2004 по 2009 рік було зафіксовано 158 зіткнень птахів з авіалайнерами. З 2007 року по сьогодні – 299.

При цьому автори ініціативи з винищення пернатих заявляють, що програма довела свою ефективність, оскільки “з 2009 року не було жодного випадку, подібного до аварійної посадки лайнера на води Гудзона”.

Журналісти підкреслюють, що інциденти з пернатими відбуваються у небі над Нью-Йорком регулярно. Найбільш небезпечні “зіткнення” припадають на сезон міграції великих птахів.

Влада Нью-Йорка періодично практикує і більш гуманні методи захисту повітряного простору. Так, за словами журналістів, проти великих скупчень птахів часто використовуються лазерні та піротехнічні відлякувальні пристрої.

Нагадаємо, у США білоголовий орлан став причиною аварії невеликого літака Cessna 172, у результаті чого загинули чотири людини.

АвіаціяБезпекаСвіт