UberAir: Uber та NASA хочуть створити сервіс летючих таксі

Компанія Uber та Національне аерокосмічне агентство США (NASA) підписали угоду про співпрацю з метою створити сервіс летючих таксі – UberAir. Про це повідомив один із топ-менеджерів Uber Джефф Холден на міжнародній технологічній конференції Web Summit у середу, 8 листопада, в Лісабоні.

Амбітні плани партнерів полягають у тому, щоб продемонструвати перші летючі таксі у 2020 році в Лос-Анджелесі, Далласі, Техасі та Дубаї. У Twitter-блозі Uber опублікували відео про те, як можуть виглядати таксі майбутнього. В Uber припускають, що ці міні-літаки можуть бути самокерованими, пише інформагенція dpa.

Ціни на поїздки в летючому таксі планують встановити на рівні звичайних цін на послуги Uber. Партнери сподіваються, що розвиток електротранспорту та значний потік клієнтів дадуть змогу пропонувати під брендом UberAir недорогі послуги. “До Олімпійських ігор у Лос-Анджелесі у 2028 році ми прогнозуємо, що мешканці активно користуватимуться UberAir”, – заявив Голден.

Із огляду на активний повітряний рух у США сторони співпрацюватимуть також із військово-повітряними силами США та Федеральним управлінням цивільної авіації країни, додав представник компанії. Uber нині надає свої послуги у понад 600 містах у 77 країнах світу. Водії, які співпрацюють із компанією, виконують десять мільйонів замовлень щодня.

Video

АвіаціяТехнологія