В НАУ відбувся тренінг «Як написати успішну пропозицію в Горизонт 2020»

14 лютого 2018 року на базі Національного авіаційного університету в аудиторії 8-го корпусу № 8.101 відбувся Інформаційний тренінг «Як написати успішну пропозицію в Горизонт 2020» у рамках інформаційного дня НАУ.

Ціллю тренінгу було висвітлення найважливіших запитань, які виникають в учасників при підготовці та написанні проектної пропозиції за викликами Програми Горизонт 2020.

Основну практичну інформацію для участі в Горизонт 2020 надала пані Стелла Шаповал, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції міністерства освіти і науки України – начальник відділу міжнародного науково-технічного співробітництва та пані Олена Коваль, директор національного інформаційного центру зі співробітництва з ЄС у галузі науки і технології: доступ до фінансування, юридичні та фінансові аспекти. Вона розповіла про основні шляхи пошуку необхідних юридичних та правових документів Програми та керівництв щодо процедури участі в викликах (україномовні та англомовні). Зокрема, було вказано на ряд ресурсів, за допомогою яких можна здійснювати пошук потенційних партнерів для створення консорціуму при подачі проектної заявки і, на яких можна знайти інформацію про проекти, які пройшли конкурс та отримали фінансування. Також пані Олена наголосила на необхідності звернення до Національних контактних пунктів Горизонту 2020, у разі виникнення будь-яких питань.

Горазд Вайс (Gorazd Weiss), керівник відділу політики в галузі досліджень і розробок Центру соціальних інновацій (RI-LINKS2UA)(Австрія), спочатку детально розповів про структуру проекту, та на які аспекти потрібно звертати особливу увагу при його написанні: розробка ідеї проекту; як знайти відповідний виклик для Вашої ідеї на Н2020; як знайти відповідних партнерів; план проекту та створення інституційного профілю.

Філіпп Брагнер (Philipp Brugner) з центру соціальних інновацій ZSI, розповів про особливості комунікації, поширення та використання результатів проекту,керівні принципи програми “Горизонт 2020” для комунікації та інше.

Тренінг проведений у співорганізації з проектним офісом НАУ.

Презентаційні матеріали спікерів:

 Olena Koval – RILINKS_H2020 

 Stella Shapoval – Kyiv14.02.2018 

Gorazd Weiss- RI-LINKS2UA_training 

 Philipp Bruger- Communication, Dissemination, Exploitation in Horizon 2020 

f_H2020Подія