Приз ЄС для жінок-інноваторів 2018

Приз ЄС для жінок-інноваторів 2018

15 листопада 2017 року

Європа терміново потребує нових новаторів, щоб бути конкурентоспроможною протягом найближчих десятиліть та стимулювати економічне зростання. Велика кількість добре освічених жінок, які з різних причин, включаючи нестачу обізнаності, не розглядають підприємницьку діяльність як варіант, є величезним невикористаним пулом інновацій.

Нагороди мають значну привабливість для стимулювання інновацій через визнання досягнень та просування ролевих моделей. Тому Європейська комісія в 2011 році створила премію для жінок-новаторів для підвищення обізнаності громадськості з цього питання та заохочення жінок до використання комерційних та ділових можливостей та заняття підприємництвом.

Після успіху попередніх конкурсів у 2011, 2014, 2016 та 2017 роках Комісія має намір продовжувати привертати увагу жінок-новаторів та підприємців, які внесли виняткові інновації на ринок.

ЄС хоче висвітлити видатні досягнення жінок-новаторів, які заснували (або співзаснували) успішну компанію та принесли інновації на ринок та отримали вигоду від фінансування досліджень та інновацій з державного та приватного секторів.

Комісія присуджує до трьох “Премій ЄС для жінок-новаторів” та одну “Премію зростаючого новатора” (жінка новатор – 30 років або молодше – на початку своєї кар’єри) після загальноєвропейського конкурсу.

  • Перший приз 100 000 євро
  • Друга премія 50 000 євро
  • Третя премія 30 000 євро
  • Зростаючий новатор 20 000 євро
f_H2020