Горизонт 2020

Рамкова програма Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»

Країни-члени ЄС, асоційовані країни

Програма “Горизонт 2020” є найбільшою програмою досліджень та інновацій в ЄС, яка коли-небудь мала майже 80 мільярдів євро фінансового ресурсу протягом 7 років (2014-2020 рр.), не рахуючи приватних інвестицій, які залучають ці гроші. Програма «Горизонт 2020» покликана сприяти збільшенню числа передових технологій, відкриттів і перспективних розробок шляхом просування ідей з наукових лабораторій до ринку.

“Горизонт 2020” – це фінансовий інструмент, спрямований на забезпечення глобальної конкурентоспроможності Європи.

Програма “Горизонт 2020” розглядається як засіб стимулювання економічного зростання та створення робочих місць з політичною підтримкою лідерів Європи та членів Європейського парламенту. Вони розділили думку про те, що дослідження – це інвестиції в наше майбутнє, і тому вони заклали це в основу плану ЄС задля розумного, сталого , всеохоплюючого розвитку та збільшення робочих місць.

Поєднуючи дослідження та інновації, “Горизонт 2020” допомагає досягти цього, акцентуючи увагу на відмінній науці, лідерстві у галузі промисловості та вирішенні суспільних проблем. Мета полягає у тому, щоб Європа виробляла світову науку, усувала бар’єри для інновацій та полегшувала співпрацю державного і приватного секторів з інноваційними процесами.

Програма “Горизонт 2020” є відкритою для всіх, завдяки простій структурі зменшує бюрократію та час, щоб учасники могли зосередитись на тому, що дійсно важливо. Цей підхід гарантує новим проектам стрімко зрушити з місця та швидше досягнути результатів.

f_H2020