Казахмис

ТОВ «Корпорація Казахмис»

100012, Республіка Казахстан,
м. Караганда, вул. Леніна, 12

Про Казахмис

Казахмис – найбільший виробник міді в Казахстані, провідна міжнародна компанія з видобутку і переробки природних ресурсів. Виробництво міді повністю інтегроване, починаючи з видобутку руди і завершуючи виробництвом кінцевої продукції у вигляді катодної міді та мідної катанки.

Основні види діяльності

Казахмис веде пошук, розвідку, видобуток, збагачення, переробку та експортування міді й інших корисних копалин. Крім виробництва міді компанія випускає катодну мідь, сірчану кислоту, гіпс і мідний телурид, свинцевий пил.

Про підприємство

«Корпорація «Казахмис» має високий виробничий і науково-технічний потенціал, необхідні енергетичні і паливні ресурси, сучасні технологічні і телекомунікаційні мережі, кваліфіковані кадри – все те, що необхідно для подальшого розвитку і нарощування обсягів виробництва.

До Корпорації входять наступні підприємства:

  • ВО «Жезказганцветмет», який розробляє Жезказганське родовище і Жіландінську групу родовищ;
  • ВО «Балхашцветмет», який розробляє родовища Шатиркульське, Коунрадське, Саякське і Тастау;
  • ВО «Карагандацветмет» і УД «Борли», які розробляють вугільні розрізи Молодіжний і Куу-Чекинський, а також золото-мідні родовища Абиз, Нурказган, Акбастау і Космрун.
  • Збагачувальні фабрики – Сатпаєвська, Жезказганська №1; 2, Балхашський, Нурказганська, Карагайлінска.

Казахмис має колосальний досвід в області переробки корисних копалин і в області експлуатації водозаборів на родовищах підземних вод Борли, Верхній б’єф і Ескула. Корпорація є юридичною особою і здійснює свою діяльність на території Республіки Казахстан. Фінансовий стан підприємства стабільний.

ТОВ «Корпорація Казахмис» входить до Групи «Kazakhmys», в яку також входить ТОВ «Казахмис Експлорейшн», що спеціалізується на проведенні геолого-розвідувальних робіт і володіє величезним досвідом в області розвідки корисних копалин. В даний час Корпорація «Казахмис» на підставі понад 30 укладених контрактів на користування надрами здійснює розвідку і видобуток корисних копалин.

f_Kazakhmys