Громадські консультації щодо майбутньої програми Досліджень та Інновацій ЄС

Сайт Европейської Комісії оприлюднив звернення у рамках наступного довгострокового бюджету ЄС на період до 2020 року.

10 січня 2018 року Європейська Комісія розпочала серію громадських консультацій, об’єднаних ключовими політичними напрямками, в рамках підготовки до наступного довгострокового бюджету ЄС на період до 2020 року (MFF – Multiannual Financial Framework). Громадяни, організації та підприємства можуть розміщати свої думки в Інтернеті до 8 березня 2018 року.

Консультацію щодо фондів ЄС у сфері інвестицій, досліджень та інновацій, малих та середніх підприємств, єдиного ринку ви можете отримати ТУТ.

Ваш відгук дуже важливий. Це особливий момент для вираження вашої підтримки, виходячи зі здобутків ЄС у його програмах з дослідження та інновацій (R&I programmes), спираючись на успіх програми Horizon 2020 і враховуючи важливість досліджень та інновацій у розширенні меж знань, підвищенні продуктивності та конкурентоспроможності Європи, вирішенні великих суспільних проблем та підтримці соціально-економічної моделі та цінностей. Важливо, щоб ці посили були чітко сформовані.

Під час громадських консультацій щодо проміжної оцінки програми “Horizon 2020” надійшло понад 3500 відгуків, що є сильним сигналом, що свідчить про ваш інтерес. Будь ласка, мобілізуйте ваші мережі для збирання ще більшої кількості думок під час цієї важливої ​​консультації. Давайте відмітимо “Сприяння дослідженню та інноваціям у Євросоюзі” (ред.- “Foster research and innovation across the EU” – спеціальне поле у анкеті опитувальника) як чіткий пріоритет для майбутнього.

f_H2020