Європейська комісія відкриває безкоштовну платформу для публікацій досліджень

Гарні новини!

Європейська комісія готує до запуску Open Research Europe – власну науково-видавничу службу, яка надасть бенефіціарам програм Horizon 2020 та Horizon Europe можливість публікувати свої результати у повній відповідності з європейською політикою відкритого доступу.

Офіційний запуск платформи відбудеться на початку 2021 року, але подання матеріалів розпочнуть приймати вже за декілька тижнів, тому усім бенефіціарам вищезгаданих програм потрібно заздалегідь підготуватися. Окремо вітається розповсюдження інформації нижче.

Open Research Europe забезпечить усіх бенефіціарів та дослідників програм Horizon 2020 та Horizon Europe простим, високоякісним рецензованим майданчиком для публікації їх результатів у відкритому доступі, абсолютно безкоштовно для них та у повній відповідності з європейськими політиками щодо відкритого доступу. Витрати за обробку статей будуть оплачуватися за контрактом на закупівлю видавничих та технологічних послуг з F1000 Research, яким керує Європейська комісія. Послуга буде доступна також після закінчення грантів.

Платформа прийматиме публікації з усіх галузей науки. Дослідження повинні бути оригінальними та випливати з грантів Horizon 2020 (а згодом і Horizon Europe), в якому бере участь принаймні один із авторів. Настанови щодо публікації статей на платформі були нещодавно опубліковані, а їх подання стане можливим на початку грудня 2020 року.

Платформа використовуватиме модель негайного опублікування поданих матеріалів, після чого буде проведене прозоре та відкрите рецензування із запрошеними експертами із включенням усіх супровідних даних. Імена рецензентів будуть відкритими, як і, власне, їх рецензії, які також можна буде цитувати.

Платформа може похвалитися потужною міжнародною Науково-Консультативною Радою, яка консультує ЄК щодо стратегічних наукових питань.

Тож, якщо Ви є бенефіціаром програм Horizon 2020 та Horizon Europe, то Ви маєте право публікувати на згаданій платформі науково-дослідні статті, що випливають із ваших досліджень фінансованих програмами. Ваша участь є ключовою для успіху даної ініціативи, тому не зволікайте щодо поширення усієї вищезгаданої інформації іншим нинішнім або потенційним учасникам Horizon.

Новина