Світ зіткнувся з гострою нестачею пілотів

Президент еміратської авіакомпанії Emirates Тім Кларк повідомив про те, що авіакомпанія зіткнулася з нестачею пілотів, через що влітку їй доведеться скоротити деякі рейси. Emirates не вистачає 100-150 пілотів.

Швидше за все, влітку авіакомпанія зменшить частоту рейсів як в США і Європу, так і в країни Азії, повідомляє Bloomberg.

За словами пана Кларка, одна з основних причин такого дефіциту – той факт, що китайські авіакомпанії роблять вкрай вигідні зарплатні пропозиції пілотам, переманюючи їх до себе. Ринок авіаперевезень в Китаї в останні роки зростає дуже швидко, в зв’язку з чим місцевим авіакомпаніям потрібно все більше пілотів. Пан Кларк заявив, що дефіцит повинен бути усунутий вже до вересня або жовтня, так як зараз близько 170 осіб проходять навчання в компанії і готуються стати пілотами.

У лютому генеральний секретар Міжнародної організації цивільної авіації Фан Лю заявила, що в найближчі десятиліття світові авіакомпанії можуть зіткнутися з нестачею пілотів. Так як очікується, що в найближчі 20 років пасажиропотік буде щорічно зростати на 4,7%, в такому разі, за підрахунками ICAO, до 2036 року потреба комерційних авіакомпаній всього світу в пілотах складе близько 620 тис. чоловік.